FAQ

Heb je nog een laatste prangende vraag over DineOn? Hieronder hebben wij speciaal voor jou alle veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk!

Mocht je toch nog een vraag hebben die er niet tussen staat, mail ons dan op info@dine-on.com en we geven je zo snel mogelijk antwoord!

Wat is DineOn?
Bij DineOn is elk diner een verrassing! Er wordt namelijk een compleet nieuwe dimensie toegevoegd aan het uit eten gaan. Pas op het laatste moment wordt de naam van het restaurant onthuld. Je weet dus van te voren niet waar je gaat eten. Bij het desbetreffende restaurant wordt een driegangen verrassingsmenu geserveerd voor slechts €23,95 per persoon (exclusief drankjes).

Waarom kiezen voor DineOn?
Wie houdt er nou niet van een verrassing?! “The best things happen unexpectedly!”

Bij DineOn wordt je volledig verrast! Je weet niet waar je gaat eten en ook niet wat je gaat eten! Weg met de keuzestress en laat je volledig verrassen (In het verrassingsmenu wordt natuurlijk rekening gehouden met vooraf doorgegeven allergieën en wensen!)!


Waar in Groningen ga ik eten?
Bij DineOn weet je van te voren natuurlijk niet waar je gaat eten. Om er voor te zorgen dat je niet stad en land af hoeft te reizen werken we alleen samen met restaurants die in en rondom de binnenstad van Groningen gevestigd zijn.

Hoe ver van te voren moet ik reserveren?
Op dit moment vragen wij je om 48 uur van te voren te reserveren. Dit geeft ons de tijd om tot de beste keus te komen en jou een onvergetelijke avond te bezorgen.

Ik heb een allergie/lust iets niet. Is dit een probleem?
Nee, zeker niet! Tijdens je reservering kan je je allergieën doorgeven of eventuele andere wensen. Wij houden hier ver vervolgens rekening mee.

Wanneer hoor ik waar we gaan eten?
Je ontvangt een mail om 15:00 uur op de dag dat je uit eten gaat. Houd je mailbox dus goed in de gaten! Geen mail? Check even je ongewenste email. Nog steeds geen mail? Stuur een mailtje naar info@dine-on.com, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Hoe weet ik dat de kwaliteit goed is?
DineOn werkt enkel samen met restaurants waar wij goede ervaringen mee hebben. Lekker eten, mooie wijnen, maar ook een leuke sfeer zijn daarbij factoren waar wij hoog op inzetten. Verder zetten wij ook altijd in op hoge waarderingen op beoordelingswebsites. Last but not least, vragen wij iedereen die een DineOn diner heeft gehad naar feedback over hun nieuwe diner-ervaring. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de restaurants hoog blijft.

Kan ik ook reserveren voor een grote groep?
Jazeker! Wil je met meer dan 6 personen reserveren bij DineOn? Stuur dan even een mailtje naar info@dine-on.com. We gaan dan kijken wat we voor je kunnen betekenen!

Is de prijs altijd hetzelfde?
Ja, de prijs is voor elk driegangen verrassingsmenu hetzelfde, namelijk €23,95 per persoon. Houd er wel rekening mee dat drankjes bovenop de prijs van het driegangenmenu komen en dus voor eigen rekening zijn.

Help! Ik vind het gekozen restaurant niet zo leuk. Wat nu?
De restaurants waarmee DineOn samenwerkt, zijn allemaal van goede kwaliteit. Zij zullen hun uiterste best doen om jouw een top avond te bezorgen. Laat je dus verrassen en wie weet wordt jij de nieuwe vaste klant van dit restaurant. Mocht je na het restaurant desondanks toch niet leuk vinden, dan kan je dit bij je volgende reservering aangeven.

In welke steden kan ik gebruik maken van DineOn?
Op dit moment is DineOn alleen actief in de stad Groningen. Maar… houdt onze website & Facebook in de gaten voor de laatste updates!

Is mijn betaling gelukt?
Na je betaling via de DineOn site krijg je direct een bevestigingsmail; je reservering is gelukt! Vervolgens krijg je op de dag dat je uit eten gaat om 15.00 uur een nieuwe mail met daarin de naam en locatie van het desbetreffende restaurant. Check ook je ongewenste mailbox. 

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?
Geen probleem! Indien je je reservering wilt wijzigen of annuleren, kan dit tot aan het ontvangen van de bekendmakingsmail geheel kosteloos. Stuur hiervoor een email naar info@dine-on.com.

Wanneer je de dag van je reservering wilt wijzigingen, gaan wij kijken of er op de nieuwe dag naar keuze nog genoeg plek is om te dineren, neem hiervoor ook contact met ons op via de email.

Annuleren van je reservering is niet meer mogelijk na het ontvangen van de bekendmakingsmail waarin staat naar welk restaurant je gaat. Hierna kan je het geld van je reservering dus niet meer terug krijgen. DineOn doet dit om te voorkomen dat klanten niet op komen dagen. Wanneer je je reservering annuleert voordat je de bekendmakingsmail hebt ontvangen, storten wij het reeds betaalde bedrag binnen twee weken terug op je rekening.


Ik ben een restaurant eigenaar en wil me graag aansluiten bij het DineOn netwerk.
We komen graag met u in contact! Zou u ons willen mailen naar info@dine-on.com? Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.