Cheese tea nieuwe food trend op dineon foodblog groningen
DineOn

Say Cheese! De laatste foodtrend op theegebied

DineOn: Verrassend uit eten bij de beste restaurants in Groningen!
Heb jij zin in een verrassing en lekker uit eten gaan? Lees hier hoe DineOn werkt!

 

Yessss, we hebben er weer eentje gevonden! En deze keer is hij behoorlijk cheesy al zeggen we het zelf. Wie weet binnenkort in Groningen te vinden?

Thee: the-old time favorite

Iedereen drinkt wel eens een degelijk kopje thee, niet waar? Volgens Pickwick drinkt de gemiddelde Nederlander zelfs 90 liter thee per persoon per jaar! Naast koffie en water is thee dan ook de meest gedronken drank in Nederland. We kennen natuurlijk allemaal de smaken als early grey, rooibos en een hippe muntthee met honing, maar deze nieuwe theetrend zal je zeker doen verbazen…

Say CHEESE!

Nederland staat bekend om haar topkwaliteit kaas, en wij Nederlanders zijn dan ook niet vies van een blokje kaas, fonduetje of een knapperige kaasstengel. Maar… is er ooit in je opgekomen om kaas te combineren met thee?! Ja, je leest dit goed: KAASTHEE oftewel ‘cheese tea’ gaat binnenkort de strijd aan met je favo cappuccino en hippe frappe.

De cheese tea komt oorspronkelijk uit Taiwan, maar inmiddels vind je dit drankje al in meerdere wereldsteden. Zo staat het op de kaart in Singapore, Hong Kong, New York en Londen. Je kunt er dus geld op inzetten dat deze hippe trend binnenkort over gaat waaien naar ons eigen kikkerlandje.

Dan vraag je je natuurlijk nog af: hoe ziet het eruit? Eigenlijk is het super eenvoudig, namelijk thee met een dikke laag (room)kaas er bovenop. De gedachte achter de kaaslaag is dat deze ervoor zorgt dat de bittere smaak van de thee wordt verminderd. Daarnaast maakt het de thee romiger waardoor het een beetje gaat lijken op een milkshake, maar dan net even anders…

I want it!

Iets voor jou…? Check onderstaand filmpje voor inspiratie!

Dan nog dit…
Reacties uitgeschakeld voor Say Cheese! De laatste foodtrend op theegebied