DineOn,  Over de grens

Toptips voor een weekendje Antwerpen

DineOn: Verrassend uit eten bij de beste restaurants in Groningen!
Heb jij zin in een verrassing en lekker uit eten gaan? Lees hier hoe het werkt!


Bij DineOn houden we natuurlijk van lekker eten. Niet alleen in Groningen, maar ook op andere plekken. Daarom nemen we je zo nu en dan mee naar hotspots buiten de (Groningse) grenzen! Vandaag beginnen we met… Antwerpen!

Antwerpen, de stad van de haven, shoppen en natuurlijk ook eten & drinken!  Voor wie Antwerpen nog op het lijstje staat van bucketlist-steden of voor wie op zoek is naar toffe spots in deze stad net over de Nederlandse grens, hebben we een overzicht gemaakt met een aantal leuke food spots.

Coffeelabs: In een zijstraat van de grote winkelstraat ‘de Meir’ vind je Coffeelabs. Deze hippe koffietent met industriële uitstraling biedt niet alleen lekkere koffies, maar je kunt hier ook terecht voor onder andere quiches, broodjes, taartjes en salades. Kortom dit is de perfecte plek om even uit te rusten van het slenteren over de Meir.
Adres: Lange Klarenstraat 19, Antwerpen
Website: www.coffeelabs.be


Fratelli:
 
Een bezoek aan België zonder wafels te eten is natuurlijk niet compleet. Ideaal om het eten van een wafel te combineren met een wandeltocht langs de Schelde. Een echte aanrader voor een goede (luchtige) wafel is Fratelli. In dit Italiaanse tentje heb je de keus om je wafels te combineren met verschillende toppings zoals de klassieke kersen, chocoladesaus, huisgemaakt vanille ijs of slagroom.
Adres: Sint-Aldegondiskaai 44, Antwerpen
Website: www.ijssalonfratelli.be


Frites Atelier Amsterdam:
 
Natuurlijk zijn wafels niet alleen onmisbaar bij het bezoeken van een Belgische stad, ook Vlaamse friet is natuurlijk een ‘must eat’. Voor de beste friet op sterrenniveau ga je naar Sergio Herman’s Frites Atelier. Hier vind je niet alleen de lekkerste friet, maar ook de mooiste ‘snackbar’ die wij tot nu toe hebben gezien. Naast het standaard ‘patatje met’ vind je hier de meest exotische combinaties zoals friet met Vlaams stoofvlees, Catalaanse saus of Indo peanut. De continue aanwas van nieuwe gasten, geeft aan dat dit een echte topper is!
Adres: Korte Gasthuisstraat 32, Antwerpen
Website: www.fritesatelieramsterdam.com


Café Restaurant Bourla:
 
Gelegen aan de Graanmarkt vind je Café Restaurant Bourla vernoemd naar de Bourla Schouwburg. Voor veel gasten is dit restaurant dan ook een uitvalsbasis voor een bezoek aan het theater. Het grote statige pand voorzien met kroonluchters ziet er super uit. Ook het eten smaakt goed, in ons geval gingen we voor de all time classic: een pannetje mosselen (LET OP: grote portie!) met Vlaamse friet.
Adres: Graanmarkt 7, Antwerpen
Website: www.bourla.be

Cocktails at Nine: De avond in stijl afsluiten? Dan ben je bij Cocktails at Nine aan het goede adres! In deze chique cocktailbar gelegen pal naast Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, vind je cocktails van het hoogste niveau in alle soorten en maten. Laat je neerploffen op het terras bij mooi weer of bij de lounge naast de haard. Let wel op: er hangt zeker een prijskaartje aan. Maar ach ja, je bent jong en je wilt wat.
Adres: Lijnwaadmarkt 9, Antwerpen
Website: www.cocktailsatnine.be

Andere top tips wanneer je Antwerpen bezoekt zijn het beklimmen van het MAS Museum om zo een super uitzicht te hebben over de stad (en heel belangrijk: GRATIS!). Een andere minder gebruikelijke spot is de graffiti die je op verschillende plekken in Antwerpen kunt vinden. De gemeente heeft namelijk een aantal erkende zones ingesteld in 2015 waar iedereen legaal als z’n creativiteit kwijt kan met de mooiste graffiti als resultaat.

Graffitimuur: de hele Krugerstraat & Minkelersstraat, Antwerpen
MAS Museum: Hanzestedenplaats 1, Antwerpen

Geen weekendje Antwerpen, maar een weekendje Groningen? Verrassend uit eten, maar geen idee waar? Reserveer dan nu je verrassingsetentje bij DineOn. Eerste meer weten over DineOn? Klik dan hier.

 

Reacties uitgeschakeld voor Toptips voor een weekendje Antwerpen